Jesli chodzi o termin to ja jestem za koncowka pazdziernika zeby w miare cieplo bylo jeszcze
A jesli o program to ja to widzialbym tak: (jesli ktos ma inne propozycje lub zeby cos dolozyc albo wyrzucic to niech pisze. Ulozymy wspolnie program a potem ja go wysle do Pawla i niech sie okresli czy takie cos jest w stanie zrealizowac dla nas i w odpowiednim terminie:
1 Dzień - Wyjazd (niech bedzie standardowo 22:00 spod Pałacu Kultury)
2 Dzień - żadnego Kijowa i żadnego zwiedzania willi Janukowycza
Jedziemy prosto do Sławutycza - powinnismy byc ok 13-14 wiec w gre wchodzi zakwaterowanie, rozpakowanie, prysznic i strzala do Tallina na jakis dobry obiadek polaczony z odpowiednia iloscia piwka
3. Dzień - Wyjazd do strefy i tak:
- odpada ferma norek
- odpada nieukonczony blok reaktora nr 5
- odpadaja chlodnie kominowe
+ zwiedzanie wioski kolo Czarnobyla (niech Paweł okresli ktora jest najciekawsza gdzie mozna zobaczyc jakies fajne chaty z pozostawionym w srodku dobytkiem)
+ puste pole - miejsce przygotowane na rozbudowe Prypeci gdzie po awarii zwozona byla ziemia i zakopywane radioaktywne materialy z miasta Prypeć
+ podziemia Jupitera - o ile w rocznice awarii pozwola tam chodzic swobodnie
4 Dzień - Wyjazd do strefy:
- odpada stacja Janów
- odpada pomnik strazakow w Czarnobylu
+ ja bym chociaz na chwile przy Czerwonym Lesie sie zatrzymal (Pawel zapewne zna jakies dobre miejsce gdzie niezle "grzeje")
+ Oko Moskwy (ale nie na tak dlugo jak ostatnio, kto chce niech wchodzi odrazu a nie godzine sie zastanawia), ja tam i tak nie wleze ale chetnie zobacze tego kolosa jeszcze raz
+ Burakówka koniecznie
5 Dzień
- odpada elektrownia na moj gust chociaz jak jestem do zgody i jesli wiekszosc chce wejsc to nie bede sie upieral (bede z Pawlem gadal zeby wejsc do sterowni bloku nr 4 lub chociaz do hali reaktora - obiecal ze zagada z Siergiejem zeby to zalatwic - w tej sprawie mysle ze Monika ma wiekszy dar przekonywania Siergieja
- odpada stadion
+ Prypeć - cmentarz, szpital, skladowisko barek,
- przyjazd do Slawutycza, prysznic i wyjscie na impreze do chaty Guta
6 Dzień i tu moja propozycja na ktora Pawel w kazdej chwili moze przystac
- wykwaterowanie i wyjazd w kierunku Jużnoukraińska
- zwiedzanie podziemnej bazy rakiet strategicznych z głowicami jądrowymi w
Pierwomajsku (jedyne takie miejsce po tej stronie globu), zjazd do centrum dowodzenia 10 pięter pod ziemię
- wedlug programu ze stronki jest zakwaterowanie w Jużnoukraińsku ale ja mysle ze (o ile pozwoli na to czas pracy kierowcow) po zwiedzaniu mozna udac sie w kierunku Polski
- jesli nie pozwoli no to piwko i nocleg:
7 Dzień wyjazd do domu
Wiadomo ze zwiedzanie tej bazy rakiet jadrowych spowoduje podwyzszenie kosztow wyjazdu strzelam o 200-300 zl i dla niektorych to problem wiec tez na sile sie nie bede upieral ale chetnie bym cos takiego zobaczyl
CZEKAM NA WASZE OPINIE I PROPOZYCJE
- odpada stacja Janów
W ogóle wyjazd do Czarnobyla bym wyebał bo tam nic nie ma.
Jabłek też już nie będzie więc z Krzynolem nie pojemy.
Zamieszczone przez kkocis
- odpada stacja Janów
+ ja bym chociaz na chwile przy Czerwonym Lesie sie zatrzymal (Pawel zapewne zna jakies dobre miejsce gdzie niezle "grzeje")
+ Oko Moskwy (ale nie na tak dlugo jak ostatnio, kto chce niech wchodzi odrazu a nie godzine sie zastanawia), ja tam i tak nie wleze ale chetnie zobacze tego kolosa jeszcze raz
+ Burakówka koniecznie
Pasuje, do tego wjazd do Prypeci bo jeśli stacja odpada i pomnik to mamy trochę czasu w kieszeni.
Jeśli zrezygnujemy z wyjazdu do Czarnobyla to odpada też obiad więc mamy godzinę w kieszeni lekko.
5 Dzień
- odpada elektrownia na moj gust chociaz jak jestem do zgody i jesli wiekszosc chce wejsc to nie bede sie upieral (bede z Pawlem gadal zeby wejsc do sterowni bloku nr 4 lub chociaz do hali reaktora - obiecal ze zagada z Siergiejem zeby to zalatwic - w tej sprawie mysle ze Monika ma wiekszy dar przekonywania Siergieja
- odpada stadion
+ Prypeć - cmentarz, szpital, skladowisko barek,
- przyjazd do Slawutycza, prysznic i wyjscie na impreze do chaty Guta
Nawet gdyby było wejście do sterowni nr 4 to jak dla mnie jednak bez sensu tam iść.
Nic tam nie ma, wszystko zdemontowali, zostały stelaże i pełno kurzu. Chcemy tam iść?
Nic specjalnego.
Jeśli chcemy iść na balety do chaty Guta to trzeba wrócić wcześniejszym pociągiem, chyba tam koło 17 był jakiś.
6 Dzień i tu moja propozycja na ktora Pawel w kazdej chwili moze przystac
- wykwaterowanie i wyjazd w kierunku Jużnoukraińska
- zwiedzanie podziemnej bazy rakiet strategicznych z głowicami jądrowymi w
Pierwomajsku (jedyne takie miejsce po tej stronie globu), zjazd do centrum dowodzenia 10 pięter pod ziemię
- wedlug programu ze stronki jest zakwaterowanie w Jużnoukraińsku ale ja mysle ze (o ile pozwoli na to czas pracy kierowcow) po zwiedzaniu mozna udac sie w kierunku Polski
- jesli nie pozwoli no to piwko i nocleg:
Pasi.
Jeśli zaś grupa będzie dość mała to
podwyzszenie kosztow wyjazdu strzelam o 200-300 zl
wyjdzie ponad 2,5 tysia a to już może być problem dla niektórych.
Ofertę może zrobić czemu nie, najwyżej z tego się zrezygnuje i już.
[ Dodano: Pią 01 Kwi, 16 10:26 ]
Termin - przełom października i listopada?
no ja mysle ze tak ktos juz pisal - np 24 -30 październik, proponuje zrobic kilka terminow i umiescic sonde na forum. Niech ilosc glosow zadecyduje ale w pierwszej kolejnosci zrobmy liste osob chetnych ( takich na 100% lub 99% a nie takich co moze, zobacza, zapytaja, poczekaja, zastanowia sie itp itd) niech lista powiedzmy do konca maja bedzie otwarta tak zeby zebrac grupe pewniakow ktora mozna ewentualnie powiekszyc dla tych co chca sie dopisac "last minute"
W sumie termin 24.30 PAŹDZIERNIK będzie najlepszym terminem ,bo przed świętem 1.11.2016 r.
Do listy dopisujemy kolegę gadula007 więc jest już jeden więcej
Chcemy do reaktora bo chcemy mieć fotki ze sterowni
a jak powiesz Monice że jest możliwość wejścia do sterowni a nie skorzystamy to będziesz leżał zaryczany z limem i podrapany
[ Dodano: Wto 12 Kwi, 16 17:28 ]
No jeszcze jedno jaki termin zaklepujemy ,bo czas leci ja proponuję końcówkę października tak co by do 1.11.2016 być w domu
Chcemy do reaktora bo chcemy mieć fotki ze sterowni
a jak powiesz Monice że jest możliwość wejścia do sterowni a nie skorzystamy to będziesz leżał zaryczany z limem i podrapany
To idźcie we dwóch.
Po cholerę tam łazić, nic tam nie ma.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz